månadsarkiv: June 2016

Nytt gruppavtal via Comhem avseende Bredband, Digital Tv och IP-telefoni

Brf Surtsö HAR TECKNAT GRUPPAVTAL PÅ BREDBAND, DIGITAL TV OCH TELEFONI HOS COMHEM

Styrelsen för Brf Surtsö Informerar:

Svensk version: Avtalet gäller från och med 1 oktober 2016, för er som har tecknat något utöver det gamla gruppavtalet på 50mbit internet, kabel tv box med enbart gratis kanaler och ip telefoni försvinner rabatten, för att få en ny rabatt måste man ringa comhems kundtjänst, denna i sig baseras beroende på vilket utbud ni har valt och det nya gruppavtalet, numret till kundtjänst hittar ni längre ner och dem kommer även att hjälpa er med andra typer utav frågor som ni har, det nya gruppavtalet avser 100mbit internet/sec, kabel tv med gratis & betal kanaler (totalt 23 kanaler) + ip telefoni. Föreningen står för kostnaden och inga boenden betalar något för själva gruppavtalet.

Med vänlig hälsning

Styrelsen för Brf Surtsö 

ComHem informerar:

Genom att teckna ett Gruppavtal för föreningen/fastigheten utnyttjar ni kraften i gemensamma inköp och får en rejäl rabatt på tjänster från Com Hem.

Gruppavtalet innebär att varje hushåll i föreningen/fastigheten får följande:

  • Ett privatabonnemang på Bredband 100/100 (50– 100 Mbit/s). Ett snabbt och stabilt bredband där flera kan vara uppkopplade samtidigt med dator, surfplattor eller spelkonsoler. Samma hastighet att skicka som att ta emot filer.
  • Trådlös router för bredband och för telefoni.
  • 5 st e-postadresser.

Du betalar inget till Com Hem för ovanstående tjänst, den ingår i din avgift till föreningen/din fastighetsägare. Och vill du teckna ett större bredbandsabonnemang får du förstås rabatt. Behöver du ett säkert skydd för alla enheter, Trygg Surf, passa på att beställa det med,

Tack vare att din förening/fastighetsägare har valt att teckna avtal med Com Hem får du och alla andra som bor i din fastighet tillgång till några av Sveriges populäraste tv-kanaler i vårt paket TV-Bas som för närvarande omfattar följande kanaler:

digital tv

Både innehåll och antal kanaler i abonnemanget kan variera över tid då kanaler tillkommer eller utgår. Se comhem.se för senaste uppdatering.

I gruppavtalet ingår också en digitalbox (man kan i vissa fall välja en tv-modul för tv med inbyggd digitalbox). Och vill du istället teckna ett större tv-abonnemang får du rabatt. Behöver du ett Syskonabonnemang för digital-tv på en annan tv, passa på att beställa det med.

Telefoni

IP-telefoni Bas ingår utan abonnemangsavgift. Du betalar endast för de samtal du ringer. Ringer du mycket finns det tillval, Telefoni Plus och Telefoni Max, som går att beställa för att få lägre pris per minut på samtal. Mer information finns på www.comhem.se. Fullmakt för eventuell Nummerflytt (Portering) skickas separat till dig som beställer Telefoni. Fakturering av samtalskostnader sker i efterskott. Vid betalning via pappersfaktura tillkommer ett tillägg på 45 kr/mån, debiteras ej vid elektronisk faktura eller autogiro.

Så här enkelt tar du del av Com Hems tjänster

För att kunna börja använda tjänsterna surfa in på comhem.se/gruppavtal och följ instruktionerna eller ring Kundservice för gruppavtal på telefon 0775-17 17 20.

Information om dina tjänster

Endast ett privatabonnemang per tjänst och hushåll kan rabatteras med Gruppavtal. Du har tillgång till dina Gruppavtalsförmåner så länge du bor kvar och avtalet mellan din förening/fastighetsägare och Com Hem gäller. Normal leveranstid efter att vi har fått din beställning är cirka en vecka. För mer detaljerad information och allmänna villkor för privatabonnemang besök comhem.se eller läs mer i avtalsvillkoren som kommer tillsammans med ditt välkomst brev.

Är du redan kund hos Com Hem?

Om du redan idag har ett bredbandsabonnemang hos Com Hem kan du få rabatt på ditt befintliga abonnemang. Ring Com Hems Kundservice för beställning av Gruppavtal på telefon 0775-17 17 20 för att aktivera rabatten.

Informations utskick till boenden – Juni 2016

Information till alla boende    

Styrelsen har beslutat att gå ut med informationsbrev till alla boende ca 4ggr/år. Här kommer vårt första informationsbrev.

Vi har haft årsstämma  14 mars och Extra föreningsstämma 29 mars.  Styrelsen hade presenterat 4 motioner som godkändes av de närvarande på stämman där alla var överens på alla punkterna.

Enligt våra trivselregler är det  förbjudet med kolgrillning på vårt område eftersom det finns boende i våra hus som är allergiska mot kolröken och mår dåligt av den. Lite olyckligt är att vi har många balkonger som är vända mot innergården och de blir lätt igenfyllda av rök när någon grillar vid pergolan.

Förskolans barn mår heller inte bra av grillröken så det är också en anledning till att vår förening avstår från att grilla med kol.

El-grill och gasolgrill är däremot tillåtet. Men tänk på hur ni hanterar gasolen så att det blir en säker grillning. Vi har en jättefin park i närheten där man kan sitta och grilla när man är många och vill vara tillsammans.

På stämman beslutades att det är inte tillåtet att kasta fimpar från balkonger och framför portarna till husen och på vår utegård. Röka framför portarna till husen är inte heller tillåtet. Man måsta ta ansvar för sina fimpar och ta upp fimparna från marken.

Förskolan har återigen klagat att det ser hemskt utanför Skagafjordsgatan 5 och vid soffan där ligger det fullt med fimpar och tomma cigarettpaket. Det har hänt att barnen får tag i dem och lekt och stoppat dem i munnen. Så vi måste vara försiktiga och visa varandra hänsyn och respekt och skapa ett trivsamt och snyggt område. Framför de andra portarna måste det också se snyggt och fimparna utanför porten ser väldigt otrevligt ut när man möts av dem vid ingången.

Alla som hyr ut en lägenhet i andra hand måste ha ett giltigt kontrakt för uthyrningen. Enligt våra stadgar så måste man ha styrelsens godkännande för uthyrningen. De boende som inte har godkända uthyrningskontrakt kommer att kontaktas av styrelsen.

Om man inte sköter detta på rätt sätt har styrelsen rätt att avhysa den boende och säga upp medlemskapet i föreningen enligt föreningens stadgar. Blanketter finns på vår hemsida och på fastighetsägarnas hemsida

http://www.fastighetsagarna.se/webbshop/blanketter/bostadsratt

Vi vill tacka alla boende för att ni flyttade bilarna i garaget vid vårstädningen 22 april. Några bilar stod kvar och hindrade att  golvytorna blev rena från damm och smuts. Det är synd för på just de ytorna ligger all smuts kvar och kommer ut på det rena golvet och flyger runt i luften vilket inte är bra.

Till nästa år måste alla bilar vara ute ur garaget så att hela golvytan kan rengöras. De som då inte flyttar sina bilar (motorcyklar)  kommer styrelsen att kontakta kvällen innan så att det blir tomt på golvet.

Det finns barn i kvarteret som tycker om att leka. Tänk på att vår innergård inte är en fotbollsplan och att bollar lätt hamnar på någons uteplats. Det finns boende som får sin trädgårdsbelysning och utelampor söndersparkade av inflygande fotbollar varje år. Det är heller inte så trevligt när barnen kommer in på uteplatsen och trampar ner häckplantor och andra planterade växter. Så om man vill leka så hänvisar vi till gräsmattan och parkområdet för lek – och bollspel.

Sophanteringen har blivit mycket bättre och nu ser det trevligt ut när man kommer till våra hus.  Men det finns några som ställer sina grovsopor och andra saker på marken vid kontainer.

Styrelsen har tillskrivit några boenden på grund av felaktig sophantering. Styrelsen vill påminna alla att det är  förbjudet och ställer till problem för styrelsen som då måste betala hämtning med flera tusen kronor per år som extra kostnad. Så vi hoppas alla kan ta hand om sina grovsopor själva utan att det blir fördyrande utgifter för föreningen och alla andra boenden.

Det finns några boende som kastar matavfall vid kontainer för papper och kartonger eller struntar i att sortera sina sopor. Detta är absolut förbjudet.

Brännbara sopor ska endast kastas i kasuner på Surtsögatan/Oddegatan eller Surtsögatan/Skagafjordsgatan. På Oddegatan finns bara behållare för papper, kartong, plast och flaskor. Metallkasun finns på Hanstavägen 96.

Styrelsen kommer att bygga fyra nya MC-platser i garaget så att ni som har motorcykel får höra av er till styrelsen. De som först kontaktar styrelsen får en plats. Prisbilden är ca 250 kr/plats/månad.

Styrelsen håller också på att bygga ett cykelrum på Skagafjordsgatan 3 bredvid tvättstugan. Det kommer att finnas plats för  ca 18 cyklar. Det finns även cykelrum på Oddegatan 6. Dessa rum är stora och tar många cyklar så hit kan man gå med sin cykel.

Det cykelrum som finns vid Skagafjorsgatan 3 med dörr från garaget används av Brf Odde eftersom de inte har lokaler för sina cyklar. Så om man har en cykel där ska man ta ut den därifrån. Boende i Brf Surtsö har inte nycklar dit in utan endast boende i Brf Odde kommer in i detta cykelrum.

Styrelsen  har byggt ett styrelserum i en av källarlokalerna på Surtsögatan 3.  På Extra stämman 29 mars togs beslut om budgeten och kostnader för detta. Då föreningen inte tar några lån för bygget så innebär det inte heller några extra kostnader för föreningen utan Brf Surtsö har god ekonomi.

Detta rum kan även användas av de boende efter att vi har kontrollerat ventilation för till/frånluft i lokalen. Då kan vi dimensionera för antal personer som kan vistas i lokalen. När detta är klart kommer även de boende att kunna hyra lokalen mot en summa pengar så att man kan ha lite småbjudningar och barnkalas där. Vi återkommer med mer info om detta längre fram.

Styrelsen vill önska alla ett trevligt midsommarfirande och en trevlig nationaldag 6 juni.

Namnlös

Styrelsen för Brf Surtsö